lauantai 6. heinäkuuta 2019

Kesäkuun alku Kreikan pohjoisilla saarilla on ollut sään puolesta loistavaa aikaa, sellaista hyvän Suomen kesän luokkaa ja poonuksena vielä kristallinkirkas merivesi 20 asteen paremmalla puolella.
Leppoisa purjehdus 3-4 kn nopeudella Thassoksesta Samothrakiin. Kalastaja teki meille tilaa aallonmurtajassa ja saimmekin viimeisen vapaan paikan.



Pyörillä taas uimaan ja kauppoihin, mutta vuokra-autolla hieman kauemmaksikin. Samothrakissa on hienoja vesiputouksia joita lähdimme etsimään. Gria Vathra löytyi ja eräs toinenkin, jonka ympärillä oli aivan satumainen tunnelma. Kauniit siniset surenkorennot kimmelsivät liidellessään vanhojen plataani puiden lomassa solisevan vesiputouksen luodessa harmoonista rauhaa ympäristöön.






Jännitystä saimme kokea, kun sateet ja myrskyt oli syövyttänyt asfaltin rantatiellä niin, että paikkapaikoin asfaltin alla ei ollut maata enään ollenkaan.

Samothrakista Limnokseen ( Lemnos) purjeilla ja hetken motoroiden ja Mirinan edustalle ankkuriin.



Täällä alkoi KAJAAKKI kausi. Limnoksen etelärannalla oli monta loistavaa ankkurilahtea, joita pääsimme toden teolla tutkimaan kajaakin kanssa. Limnos  on kuivaa hiekka kukkulaa silmänkantamattomiin, mutta merenalainen maailma erikoisine kalliomuodostelmineen teki kyllä hienon vaikutuksen.











Nopea ja vauhdikas purjehdus 5-6 bofoorin sivumyötäisellä laskettelimme ennätys ajassa Lesvoksen saaren länsipuolella olevan Sigri kylän edustalle ankkuriin. Suuri oli hämmästys, kun näimme toisen suomalaisen veneen siellä. Ikävä kyllä ehdimme vain hetken rupatella, sillä he lähtivät yötä myöten kohti pohjoista. Todettiin, että meillä on sama talvipaikka kuin heilläkin, joten myöhemmin syksyllä todennäköisesti tavataan uudelleen.





Kivettynyt metsä ja laavan kivettämät puut on Sigrin erikoisuus.


Juhannusta vietettiin Lesvoksen Apothekes lahdella.


Koettiin kauden ensimmäiset Meltemi tuulet Lesvoksen Loudrossa. Muutaman yön ankkurissa keikkumisen jälkeen siirryttiin kaupungin satamaan. Ei maksua laituripaikasta, sähköstä eikä vedestä. Ihmeellisiä nämä Kreikkalaiset.  No joo maksetaahan me tänä vuonna Cruising veroa Kreikkaan, joten hyvä näin. Lourossa tavattiin suomen englantilainen Dane Kave. Hän toimii kapteenina
isossa purjelaivassa Next Wave.







Loutrosta siirryttiin Lesvoksen pääkaupunkiin Mytilineen ja siellä ihan oikeaan Marinaan.
Mytiline on tosi vilkas kaupunki. Liikenteestä tulee jotenkin mieleen Thaimaan Bangkok, kuitenkin pienoiskoossa. Vilskettä ja hälinää riittää. Ja lämpöä kyllä riittää, nyt on ollut 31-34 astetta päivittäin joten kaupungissa ja satamassa olo on välillä aika tukalaa. 
Tämä bloki jää nyt tauolle,  koska lähdemme lomalle viilentymään Suomen suveen noin muutamaksi kuukaudeksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti