maanantai 13. toukokuuta 2019

Pääsiäisenä pitkäperjantain ristinsaatto kulkuetta seurasimme Voloksen kaupungissa. Seuraavana päivänä vähän ennen puoltayötä kansa alkoi saapua ortodoksisen kirkon läheisyyteen ja juuri ennen puoltayötä papit tulivat ulos kirkosta kynttilöineen, jolloin aukiolla olevat ihmiset sytyttivät myös omat kynttilänsä. Kynttilöiden loistassa myös ilotulitus raketit valaisivat taivaan. Ihmisten kynttilät olivat hienoja etenkin lapsilla oli kynttilän varressa koriste esim. jalkapalloa, nukkea, venettä ym. muistuttavia koristeita.
Skiatson saaressa vietettiin vain yksi yö, jonka jälkeen rantauduimme Skopelokesn kaupungin laituriin (ilmainen). Vappu tuli tänä vuonna heti pääsiäisen jälkeen ( Pääsiäinen on Kreikassa usein eriaikaan, kuin Suomessa). Vappuaattona nautimme Uzo lasilliset paikallisessa ravintolassa.



Skopelos on kuuluisa mustasta keramiikasta. Ostimme pienen pienen kannun ja vierailimme myös verstaassa, missä jo neljännessä sukupolvessa valmistetaan tästä salaisesta resptistä tuotettuja saviastioita.


Skopeloksesta löysimme "SUOMALAISEN" lahden Ormos Panormou South Bay. Korkeat männyt tuoksuivat ja huojuivat tuulessa niin kuin Suomessa saaristomeren Norra and Södra Benskärissä konsanaan. Männyt olivat isoja ja hiiltyneen näköisiä. Niiden nimi on sopivasti Musta mänty.







Nisos Alonnisos saaren Patitiri kaupungissa teimme ruokatäydennyksen ja vielä yövyimme Ormos Milan hiekkarannalla. Kylmä rintama on päällä ja vesikin on enää 11,5 asteista ja tuulee kylmästi. Kyllä tänä keväänä on ollut mukava päästä monta kertaa saunaan ja pesulle lämpimällä vedellä ilmojen ollessa suht viileitä.




Alonnisoksesta saimme reippaan purjehduksen luonnonsuojelualueen Nisos Kira Panayia saarelle. Saaren pohjoisemmassa kolkassa on oikea hurricane hole Ormos Planitis. Vesi siellä oli kauniin turkoosia, mutta sameaa. Rannalla makasi kuollut delfiini muiden meren tuoman roskan seassa.
 Nyt oli aika aloittaa KAJAKKI kausi. Meloimme ulos lahdelta  ja rantauduimme mukavalle hiekkapläntille uimaan.




Nisos Kira Panayiassa vietimme yhteensä neljä vuorokautta ja pari Ormos Pelerissassa. Täältä retkeilimme ylös vuorille. Etsimme Monasteria, mutta vasta "väärän" vuoren huipulta näimme oikean polun Monasteriin. Mahtavat maisemat oli ylhäältä äkkijyrkän vuorenrinteen huipulla istuessa, joten ei harmittanut paljoakaan. Kapu päätti vielä kävellä Monasterivuorellekin. Sinnehän meni jopa polku, kun edelliseen rämmittiin maccipensaiden repiessä sääriä ja kiven murusten pyöriessä jalkojen alla tehden matkan hieman vaativammaksi. Kylläpä uinti teki terää hikisen vaelluksen jälkeen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti