sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Kovan koillistuulen siivittämänä suorastaan lensimme Ormos Anavissoun suojaiseen lahteen. Kapu sääti purjeita ja saatiin meno ihan siedettäväksi. Genua ulkona pienenä flaierina, pikku kenua puoleksi auki ja isoa purjetta löysäten vene ei kallistellut liikaa ja kulki 7 boforin puuskissa vakaasti eteenpäin vauhdin ollessa yli 7 solmua. Harvinaista silti oli, että muutama aalto roiskaisi sitlooraan vettä kastellen kapua hieman.  Oliko tämä esimakua tulevista meltemi tuulista? Mukava onnistunut fiilis perillä siitä, että vene kesti ja toimi jälleen kerran  hyvin, vaikka mukavaahan tällainen meno ei ole. Delfiinit sitä vastoin tuntuivat nauttivan vauhdin hurmasta kulkiessaan hetken meidän rinnalla.
Sää hellii meitä ja rannalla näkyi muitakin auringonpalvojia tuulelta suojaisessa rannassa. Kapu kävi jopa heittämässä talviturkin Saronikos meren hyiseen 11 asteiseen veteen. Mistä tietää että on tullut kesä? No tietenkin siitä, kun grilli otetaan esiin ja syödään tämän vuoden ensimmäinen herkullinen grillattu broileri ateria. Nam!

Marmari kaupunkiin  mennessä ohitimme kuuluisan Poseidonin temppelin Sounion lahden edustalla. Matka eteni tyynessä säässä liitäjä lintujen lennellessä isoina parvina aivan meren pinnan tuntumassa taitavasti aaltoja väistellen. Olemme aikasemmin kuulleet pikkuliitäjien "laulua" Maltalla. Se kuulostaa siltä kuin taruolennot Tolkkien sadusta puhuisivat haltioiden kieltä ja karmivan kuuloiseksi tämän tekee se, että ne laulavat vain öisin pimeässä.Marmari kaupunki oli vielä talviteloillaan odottaen kesää ja turistien saapumista. Yön siellä oltuamme jatkoimme eteenpäin välttääksemme kovan (gale) koillistuulen riepotuksen. Puuskat olivat jo 7 boforin luokkaa, kun nostimme ankkuria. Tästäkin legistä tuli loistava purjehdus ja taas hämmästyimme miten hienosti Senora De Mar nousee vastatuuleen ja matka eteni vauhdilla kohti määränpäätä. Päädyimme suojasimpaan kolkkaan, mitä Evian lahdesta voisi löytää ja jäimme tähän Eretrian ankkurilahteen moneksi päiväksi odottamaan myrskyn hellittämistä. Vain yksi toinen italialainen yksinpurjehtija oli tullut tänne. Muita purjehtijoita emme vielä ole nähneetkään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti